Kantinekoffie
Bel Rudi:+31613232354

rainforest-alliance
De koffiesiroop van Aromat Gold koffie is gecertificeerd met een Rainforest Alliance-logo. Dit houdt in dat het produceren van de koffie geen schade toe brengt aan het ecosysteem, mensen en dieren. En dat vinden wij bij kantinekoffie.nl belangrijk.

Wanneer krijg een koffiefabrikant een Rainforest Alliance logo?
De boeren moeten aan 200 strenge eisen voldoen om het Rainforest Alliance-logo te mogen dragen. De eisen gaan over veel verschillende zaken, zoals het milieu, herbebossing, afvalbeheer en waterbescherming. In tegenstelling tot veel andere koffie fabrikanten wordt er rekening gehouden met de werknemers. De werknemers krijgen minstens het minimumloon betaald en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. De leefomgeving moet veilig zijn en men heeft het recht om lid te zijn van een vakbond. Om dit allemaal in te controleren, vinden er controles plaats op broederijen of plantages door onafhankelijke geaccrediteerde organisatie.

Om deze reden zijn de plastic tuitjes, die op het koffiepak gedraaid worden, herbruikbaar. Dit om het verbruikt van plastic doen te verminderen.